På gång på Flygmuseet F 21


Första Divisionen på F 21 väl beskriven.
Vår Anders Jonsson har i fem avsnitt presenterat 1.div på F 21. Där berättar han om divisionens jobb, F 21 utveckling, hur det var att flyga de olika flygplanen som ingick och mycket mera.

Du hittar avsnitten i menyn till vänster, valet Historik.

Flygsimulatorn
Flygsimulatorn genomgår nu (höst och vinter 2020-2021) en stor modifiering. Nytt flygsimulatorprogram med många nya funktionenr, huvuddatorn bland de fem datorern ska troligen bytas ut.

Försäljning
Sommaren 2020 fick vi in ett antal exemplar av F 21 helikptergrupps bok "På söndag morgon ringer telefonen... Flygräddning vid F 21 under 40 år".

Det är en efterfrågad och populär bok. Varje räddningsavsnitt finns på 1-3 sidor, så när det är färdigläst, går det inte att låta bli att läsa nästa avsnitt.

Utomhus
Helikopterutställningen är sommaren 2018 kompletterad med en "vattenbalja" som hängdes under en helikopter och används vid t.ex. brandbekämpning i terrängen. Den rymmer 1 500 liter. Luckorna i botten manövreras med el/hydralik från helikoptern. Aktuellt så det förslår!


Flygmuseets flygplan rustas upp, lackeras osv.

S 35 Draken vid Luleå Airport har rustats, försetts med kabinbelysning, nya dekaler, lackerats. Klart sedan hösten 2019.

I november 2019 nermonterades vår S 29 Tunnan från stolpen vid F 21:s infart för upprustning. Den är nu tllbaka på stolpen. I början på december bogserades vår JA 37 Viggen och S 35 Draken ner till F 21-området för att vänta på upprustning.

Det blir snygga flygplan att visa upp!

Lundbergshallen

Arbetet med att komplettera flygplanen och övrig utrustning i Lundbergshallan fortsätter. Bl.a. planeras att en fallskärm hängs upp under taket med en "pilot" i selen.

Ny belysning för objekten är installerad. Mustangen och Vampiren har fått kabinbelysning.

Sedan länge har en sekvens med Mustangens motorljud funnits i hallen. Tryck en knapp nära propellern så hör du Mustangen passera på låg höjd några gånger.

Hemsidan

Hemsidan innehåller numera flera intressanta artklar om flyg, flygplan och F 21. Samt en film från en avancerad flyguppvisning med HKP 4. Dessa finns under menyvalet Historik.


Försvarsmaktens Flygdag 2021 kommer att anordnas
av F 21, i Luleå den 21 augusti!

Det avgörande beslutet om genomförandet av detta evenemang är inte taget ännu.

Flygmuseet F 21 med sin personal deltar i så fall i det jobbet.

 

Linjemustang

Uppdaterad 2021-03-05 - KÖ